Інформація щодо забезпечення осіб протезуванням (ортезуванням) виробами підвищеної функціональності за новітніми технологіями та технологіями виготовлення, які відсутні в Україні

Відповідно до Положення про Державну службу України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 10.09ю2014 №416, основним завданням Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції (далі – Служба) є реалізація державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни та учасників антитерористичної операції (далі-особи), зокрема, щодо забезпечення їх технічними засобами та іншими засобами реабілітації.

Забезпечення осіб протезуванням (ортезуванням) виробами підвищеної функціональності за новітніми технологіями та технологіями виготовлення які відсутні в Україні, передбачено Порядком протезування та ортезування виробами підвищеної функціональності за новітніми технологіями та технологіями виготовлення, які відсутні в Україні, окремих категорій громадян, які брали участь в антитерористичній операції та /або забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості кінцівки або кінцівок, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 518 (далі-Порядок).

Згідно з Порядком медичні показання до протезування та /або ортезування виробами підвищеної функціональності за новітніми технологіями та технологіями виготовлення, які відсутні в Україні, визначаються згідно з функціональними можливостями особи, яка втратила функціональні можливості кінцівок, та на підставі переліку діагнозів відповідно до кваліфікаційних шифрів технічних та інших засобів реабілітації, що затверджуються Мінсоцполітики разом з Міністерством охорони здоров’я.

Розгляд документів щодо протезування та / або ортезування виробами підвищеної функціональності за новітніми технологіями та технологіями виготовлення, які відсутні в Україні, особи, яка втратила функціональні можливості кінцівок, здійснюється експертною групою, утвореною при Фонді соціального захисту інвалідів (далі- Фонд).

Для розгляду питання щодо протезування та/або ортезування виробами підвищеної функціональності за технологіями виготовлення, які відсутні в Україні, особа або її законний представник повинен подати особисто або надіслати поштою до Фонду документи, що зазначені у пункті 10 Порядку.

Стосовно розгляду питання щодо протезування та /або ортезування виробами підвищеної функціональності за новітніми технологіями особа самостійно звертається до вітчизняного протезно-ортопедичного підприємства. Після звернення особи підприємство подає до Фонду документи, які зазначені у пункті 17 Порядку. Перелік протезно-ортопедичних підприємств, що забезпечують такими виробами розміщено на сайті Мінсоцполітики (https://www.msp.gov.ua/news/10513.html).

За додатковою інформацією просимо звертатись в управління соціального захисту населення Берегівської райдержадміністрації у відділ по роботі з інвалідами, ветеранами та координації суб’єктів, що надають соціальні послуги населенню.

Контактний телефон:2-32-52, 2-31-59