МАТИМЕМО РЕГІОНАЛЬНИЙ ПЛАН НА ВИКОНАННЯ РЕЗОЛЮЦІЇ РАДБЕЗУ ООН «ЖІНКИ, МИР, БЕЗПЕКА»

У п’ятницю, 22 лютого, в приміщенні малої зали Закарпатської облдержадміністрації відбулось розширене засідання координаційної ради на тему: „Ґендерна рівність,  протидія дискримінації за ознакою статі, розширення участі жінок у розбудові та встановленні миру,  формуванні культури миру”.
Директор центру гендерної освіти при Ужгородському національному університеті Маріанна Колодій провела презентацію для членів координаційної ради щодо виконання вимог Резолюції Ради Безпеки ООН „Жінки, мир, безпека” на період до 2020 року. На засіданні координаційної ради також було погоджено проект Регіонального плану з виконання Національного плану дій з урахуванням пропозицій членів координаційної ради.
Директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Михайло Петрішка зазначив, що на поточний рік департаментом заплановано тренінги, семінари та обговорення за „круглим столом” боротьби з гендерними стереотипами, протидії дискримінації за ознакою статі, впровадження принципів гендерного бюджетування, забезпечення належної участі жінок у розбудові громадянського суспільства та забезпечення розширення участі жінок у розбудові та встановленні миру,  формуванні культури миру.
Також Михайло Петрішка звернувся до представника Міжрайонного оперативно-розшукового відділу з місцем дислокації в Чопі оперативно-розшукового управління  Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України з проханням посилити співпрацю у сфері протидії торгівлі людьми, зокрема, ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми.