«Пакунок малюка» матерям, які народили дітей за кордоном

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2018 № 1199 (набрання чинності 16.01.2019) внесено зміни до Порядку надання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» при народженні дитини затвердженого постановою Кабінетом Міністрів України від 20 червня 2018 р. № 512 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Допомога «пакунок малюка» видається її отримувачам під час народження /виписки дитини у пологовому будинку або за місцем проживання/ перебування новонародженої дитини  не пізніше ніж через 30 календарних днів з дня її народження.

      У разі відсутності на день виписки новонародженої дитини у пологовому будинку допомоги «пакунок малюка» видається довідка про те, що зазначену допомогу в пологовому будинку не видано.

      У разі народження дитини за межами України або вдома та відмови  матері від подальшої госпіталізації допомога «пакунок малюка» видається місцевим структурним підрозділом з питань соціального захисту населення за місцем проживання /перебування новонародженої дитини на підставі особистої письмової заяви отримувача допомоги «пакунок малюка» та копії свідоцтва  про народження дитини.