Президент про індексацію пенсій: Це є наша стратегія боротьби з бідністю. Економічні можливості для цього є

Президент Петро Порошенко зазначає, що в державі забезпечені необхідні економічні умови для проведення індексації пенсій найменш захищеним категоріям пенсіонерів. Про це Глава держави сказав під час наради щодо проведення індексації пенсій.

«У першу чергу зусилля президента, зусилля уряду, Прем’єр-міністра, Верховної Ради були спрямовані на те, щоб зберегти єдність країни, захистити українську землю, побудувати українську армію. Захистити від тих викликів, які спричинила війна і агресія Російської Федерації. Зберегти гривню, стабільність банківської системи. Зберегти економіку в умовах, коли 20% економіки знаходиться під окупацією. І провести реформи, які не проводилися чверть століття», – зазначив Петро Порошенко.

Глава держави нагадав, що Уряд і Верховна Рада вирішили питання із розмитненням так званих «євроблях». «Результат сьогоднішнього дня – всього через механізм пільгового розмитнення надійшло майже 13,6 млрд», – сказав він.

За словами Президента, одразу після закінчення терміну пільгового розмитнення, зібрано нараду для того, щоб забезпечити виплату цих грошей пенсіонерам. Він повідомив, що індексація відбудеться з 1 березня і проходитиме постійно, торкнувшись тих, хто отримує найменшу пенсію на рівні мінімальної або нижче мінімальної.