Засідання Ради регіонального розвитку Берегівщини

Вчора, 19 березня, у міському будинку культури, відбулося засідання Ради регіонального розвитку Берегівщини.

Захід відбувся в форматі панельної дискусії за участі голови Закарпатської обласної адміністрації Геннадій Москаля, голови районної державної адміністрації Іштвана Петрушки, голови районної ради Йосифа Шіна та Берегівського міського голови Золтана Бабяка.

Участь у засіданні взяли заступники голови райдержадміністрації та районної ради, депутати районної ради, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району, селищний та сільські голови, громадськість.

Спочатку міський голова Золтан Бабяк та голова райдержадміністрації Іштван Петрушка коротко відзвітували за пророблену роботу.

Під час своєї доповіді голова райдержадміністрації детально розповів про всі проекти, які були реалізовані у 2018 році та ознайомив присутніх із планом розвитку району на наступні 3 роки. Адже відповідно до доручення Президента, майже у всіх населених пунктах району відбулися загальні збори громадян за участі керівництва райдержадміністрації та районної ради, на яких розглядалося питання формування планів перспективного розвитку відповідних сіл та селища на 2019 – 2021 роки з урахуванням нагальних потреб громади, місцевих пріоритетів, визначених громадою, а саме: перспективи будівництва або ремонту об’єктів медицини, освіти, спорту, культури та інфраструктури.

По завершенню доповіді слово було надано голові Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадію Москалю. Учасники засідання регіональної ради мали змогу поставити проблемні питання та висловлювати свої думки. Так, до діалогу долучилася громадськість.

Підводячи підсумки, голова Берегівської районної державної адміністрації запевнив, що маючи здобутки за останній рік, можемо впевнено рухатися до поставлених цілей.

«Хоча тут було представлено тільки деякі ключові напрями розвитку Берегівщини в найближчі роки – це не порожні обіцянки, а конкретні проекти, реалізація яких розпочнеться ще цього року. Однак я хочу наголосити, що якість і успішність нашої роботи залежить від консолідації суспільства, взаємодії місцевих еліт і підтримки центральних органів влади. Дякую всім, хто долучився до обговорення», – підсумував голова РДА Іштван Петрушка.