«Обирай своє майбутнє. Працюй в Україні» – під таким гаслом пройшла декада робітничих професій

З 20 березня 2019 року Берегівською міськрайонною філією Закарпатського ОЦЗ разом з фахівцями Берегівської районної центральної бібліотеки та швейним підприємством ТОВ «УкранАбітекс» були проведені профорієнтаційні заходи до декади робітничих професій. Метою даних заходів є інформування та сприяння розширенню знань про світ професій, правила вибору професійної діяльності кожного учня, формування реального бачення регіонального стану ринку праці. В заходах взяли участь 79 учнів  9-х класів Берегівської ЗОШ №1 та ЗОШ №10 разом з класними керівниками.

Під час заходу в Берегівській районній центральній  бібліотеці, начальником відділу АПБ Габріеллою Такач разом з фахівцями бібліотеки та начальником відділу кадрів ТОВ «УкранАбітекс» Марією Дасів учням надано повну інформацію про швейне підприємство, умови праці, асортимент товарів, розмір заробітної плати, гарантії соціального захисту працівників. Фахівці бібліотеки запросили учнів познайомитися з книжковою виставкою та презентували більше десяти робітничих професій. Учні зацікавились професіями швачки, розкрійника, муляра, слюсара-сантехніка,  пекара, кухара, бармена. Було надано інформацію про професії та навчальні заклади Закарпатської області, в яких можна отримати зазначені спеціальності. Юнакам та дівчатам був показаний профорієнтаційний відеоролик за професією  «Швачка».

22 березня 2019 року фахівцем з профорієнтації Ларисою Тертичною була проведена професіографічна екскурсія на підпрємстві ТОВ «УкранАбітекс». Учні спостерігали за роботою працівників, процесом пошиття швейних виробів, іх обробку, пакування. Таке спостереження виробничого процесу  справило на учнів велике враження. На всі питання, щодо виробничого процесу, було надано кваліфіковані відповіді  начальником відділу кадрів Марією Дасів.На закінчення екскурсії учні побували на складі готової продукції підприємства, де побачили результат роботи швейників, пакувальників, вантажників та інших працівників. Такі екскурсії формують у молоді реальну уяву про робітничі професії, розширюють світогляд, допомагають зорієнтуватися в майбутньому у виборі правильного професійного шляху.