Президент в Ужгороді: На дороги Закарпаття в цьому році передбачена рекордна сума – близько 870 мільйонів гривень

Президент Петро Порошенко під час участі в засіданні Ради регіонального розвитку Закарпаття наголосив, що «надзвичайно важливим, головним проектом в галузі інфраструктури регіону є дороги».

«Окремі дороги – це лише напрямки на мапі. Доріг там не існує. 23 роки в країні дороги не будувалися. У 2014 році на дороги в країні виділялося 10 млрд грн, в 2015 році – 20 млрд, в 2016 році – 30 млрд, у 2018 році вже 50 млрд грн. А в 2019-му заплановано 55 млрд грн. Під час війни. В той час, коли ми половину віддаємо місцевим бюджетам, коли майже 6%  ВВП ми витрачаємо на сектор оборони і безпеки фінансуючи армію. Ми так будуємо дороги», – наголосив Президент.

«Я хочу сказати, що зараз дорожнє будівництво Закарпаття буде під моєю персональною увагою», – підкреслив Петро Порошенко.

При цьому він наголосив, що периферії в Україні не буде. «Навпаки, Закарпаття, Бессарабія – це будуть регіони, які не віддалені від Києва, а навпаки, мають особливу увагу Києва, бо це є українська земля», – підкреслив Глава держави.

«Побудовані нові сучасні асфальтні заводи. В область прийшли надійні іноземні автодорожні компанії з сучасною потужною технікою. Починаючи з 2017 року, почали прокладати асфальт навіть у тих високогірних селах, де його ніколи не було. Прикладом може бути Усть-Чорнянський кущ на Тячівщині, а також Міжгірщина, Воловеччина, інші райони», – повідомив Глава держави.

«Нарікань водіїв ще дуже багато. На цей рік для ремонту закарпатських доріг державного та місцевого значення в державному бюджеті передбачена рекордна сума – близько 870 мільйонів гривень. І я прослідкую, щоб кожна копійка з них витрачалася з максимальною ефективністю», – сказав Петро Порошенко. При цьому він додав, що до цієї суми ще додадуться проекти Державного фонду регіонального розвитку та кошти місцевих бюджетів. «Необхідно розпочати роботи вже найближчими тижнями, як тільки дозволить погода»,  – наголосив Президент.

Глава держави підкреслив, що дуже важливою є реалізація проекту з будівництва Берегівської об’їзної дороги, яка з’єднає угорський автобан М3 з нашої трасою міжнародного значення «Чоп – Київ». «Це правильна інвестиція, в правильному місці і в правильний час», – зазначив Президент. Він також повідомив, що після відкриття пункту пропуску біля села Дийда будуть оптимізовані  автотранспортні потоки між Україною й країнами Євросоюзу. «Цього року очікуємо відкриття ще одного міжнародного пункту пропуску «Велика Паладь – Нодьгодош» на українсько-угорському кордоні. Нам треба позбутися черг на кордоні, припинити утворення цих тромбів, або «чорних дір», що шкодять і економіці, і образу України у світі», – повідомив Глава держави.

Президент також підкреслив, що для запобігання катастрофічних наслідків паводків в регіоні розроблені проекти з побудови берегоукріплень, які будуть реалізуватися з різних джерел, у тому числі Державного фонду регіонального розвитку в 2019 – 2021 роках.