Президент закликає українців не піддаватися на провокації та передвиборчі технології, які покликані розколоти нашу єдність

Президент Петро Порошенко під час спілкування з хмельничанами наголосив на важливості зберегти єдність напередодні виборів і пам’ятати, що Кремль ніколи не змириться з обраним Україною шляхом до членства в Євросоюзі і НАТО. «Зараз щодня на сході відбуваються обстріли і провокації. І майже щодня Україна ховає своїх героїв… Кремль відмовляється виконувати свої міжнародні зобов’язання… Путін продовжує гібридну війну проти України», – сказав Петро Порошенко.

Президент зауважив, що нагадує про все це напередодні 31 березня: «Бо нам треба відчути, яку справжню ставку Україна має на цих виборах. Може, ще не всі її бачать за прізвищами кандидатів.

Але ставлячи позначку в бюлетені, кожен з нас буде давати відповідь на питання: чи зможемо зберегти незалежність від Росії; чи здатні ми протистояти спробам Кремля якщо не силою, то хитрістю втягнути Україну назад у імперію; чи не допустять українці реванш Путіна; чи відкинуть зручних для нього кандидатів на виборах Президента та Верховної Ради».

Глава держави вкотре застеріг, що російський президент має наметі розколоти єдність українців: «Путін хоче розколоти нашу єдність. Так, як він намагався це зробити всі ці п’ять років і як йому не вдалося це зробити. Бо, коли ми об’єднані, українці завжди перемагають. Тому Путін і приховує свої наміри».

За його словами, посланці Кремля не завжди являються в образі найманця-терориста чи пропагандиста «русского мира», а все частіше вони маскуються, вигукують патріотичні гасла і одягають камуфляж перед тим, як озвучити чергову «зраду», придуману в Кремлі.

«Демонстративні провокації особливо почастішали в останні тижні. Бо стало зрозуміло, що патріотизм і здоровий глузд українців впевнено перемагають зараз парад політтехнологій. Тепер виборчу кампанію вони явно хочуть перевести в формат вуличних зіткнень. Ворог прагне, щоб пролилася українська  кров. Це вже не технологія. Це – спроба зірвати вибори. І це точно не український сценарій», – сказав Петро Порошенко.

Президент підкреслив: «Наш український сценарій – це провести прозорий і справедливий виборчий процес, це забезпечити чесний підрахунок голосів. Тільки так ми зможемо продовжити курс, яким йшли п’ять років. Тільки так ми збудуємо велику Україну, країну вільних, щасливих і заможних людей».

«Найперший мій заклик до всіх українців і кожного громадянина зокрема: не піддавайтеся ні на провокації, ні на брехливі обіцянки небесного раю вже завтра. Не думайте, що Путін повірить тим з кандидатів, які вже зараз кажуть, що вони стануть на коліна і поповзуть вимолювати в нього пробачення зі сльозами на очах. Запам’ятайте: Москва сльозам не вірить», – сказав він та додав, що Кремль рахується тільки з силою, а силу українців він не здолає, поки не розділить нас.

«І ще одне прохання – не довіряйте телевізійним ток-шоу, бо часто вони перетворюються на ярмарки брехні і лицемірства. Не вірте тому бруду, який протягом двох найближчих тижнів заплановано вилити на мою команду та мене», – зазначив Петро Порошенко.

«Хочу вам сказати – ми єдині і ми непереможні. І ніхто нас не роз’єднає і ніхто нас не переможе. У найтяжчі дні ми зберегли нашу віру в перемогу. Не вірю, що тепер бруд і фейкові новини змусять нас, велику Україну і великих українців відмовитись від нашого шляху», – резюмував Глава держави.