Виплата монетизованих субсидій

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2019 року № 62 з 1 березня 2019 року запроваджується надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг у готівковій формі, тобто субсидія виплачуватиметься грошима безпосередньо громадянам. У процесі монетизації субсидій задіяні і департамент соцзахисту, і Пенсійний фонд, і пошта, і «Ощадбанк».

 Монетизація субсидій відбуватиметься у три етапи:

  • з 1 січня цього року участь у монетизації пільг і субсидій беруть ті сім’ї, які звернулись за допомогою вперше;

– з 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію чи пільгу вже багато років, в тому числі користується допомогою в літній період;

  • з 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що заощаджено.

       Пенсіонери отримуватимуть субсидію з 4 по 25 число місяця разом з пенсією у спосіб, яким особа отримує пенсійну виплату. Пенсія і субсидія виплачуватимуться одночасно за двома відомостями. Для отримання виплати монетизованих субсидій звертатись додатково до органів Пенсійного фонду України  не потрібно.