З нагоди 80-річчя проголошення Карпатської України, Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистих заходах на Красному Полі.

Разом із Президентом, вшанувати пам’ять захисників Карпатської України прибули: Міністр оборони України Степан Полторак, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Івнна Климпуш-Цинцадзе, керівники Закарпатської ОДА та облради.

«Це подія, яка надзвичайно важлива для кожного українця, де б він не жив – на Закарпатті, чи на Донбасі, чи за межами нашої держави. Вільна соборна незалежна Україна вшановує сьогодні тих, хто 80 років тому проголосив державність Карпатської України», – сказав Президент під час свого виступу.
«Герої Красного Поля – карпатські січовики – стоять в одному ряду із захисниками України під Крутами, героями УПА, нашими сучасниками, що захищають свободу і незалежність України у боротьбі з російською агресією», – сказав Президент.

«Вічна пам’ять і слава героям Карпатської України. Слава усім, хто віддав своє життя у боротьбі за свободу і незалежність України», – сказав Президент. Присутні вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання та вклонилися їм на полі їхньої слави.

Слава всім тим, хто боронить і боронив незалежність. Слава карпатським січовикам! Слава Україні!