Допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях

З метою посилення соціального захисту багатодітних родин, Постановою Уряду від 13 березня 2019 року № 250 з 1 квітня 2019 року запроваджується новий вид соціальних виплат – допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях.

Допомога призначається у розмірі 1700 гривень на третю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами та виплачується щомісяця по місяць досягнення дитиною 6-річного віку включно.

У разі коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину. Допомога надається одному з батьків дитини, які постійно проживають разом з дитиною.

Для оформлення допомоги, один з батьків повинен надати до управління соціального захисту населення за місцем проживання відповідну заяву з пред’явленням паспорта громадянина України (паспортного документа іноземця) або іншого документа, що посвідчує особу та підтверджує його спеціальний статус та копії таких документів:

— посвідчення батьків багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу) та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу);

— свідоцтв про народження всіх дітей (з пред’явленням оригіналів).

Виплати здійснюватимуться через Укрпошту чи уповноважений державою банк на соціальні виплати за вибором сім’ї.

За призначенням допомоги з 1 квітня, батьки дитини повинні звернутися до управління соціального захисту населення протягом квітня – червня 2019 р., в іншому випадку допомога буде призначена з місяця звернення.