Я готовий до глибокого і предметного діалогу з тими, кого не зміг переконати перед першим туром виборів – Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко зазначає, що розуміє сигнал, який отримав від суспільства сьогодні і наголошує, що відкритий і готовий до спілкування з усіма, хто налаштований на глибокий діалог.
«Я не відчуваю жодної ейфорії. Я критично і тверезо розумію той сигнал, який суспільство подає сьогодні діючій владі. Це є суворий урок для мене і для всієї нашої команди. Це є абсолютно серйозний привід для ретельної роботи над помилками, допущеними протягом останніх років. Але не помиляється той, хто нічого не робить», – сказав Глава держави після завершення голосування з обрання Президента.

«Я керувався у своїй роботі не рейтингами. Не був політиканом. Я робив все, що від мене залежить для того, щоб рухати Україну вперед», – підкреслив він.

«Перед другим туром і після нього я готовий до глибокого і предметного діалогу з тими, кого не зміг переконати перед першим туром», – заявив Петро Порошенко.

Президент окремо звернувся до молодого покоління, а саме до тих, кому зараз менше 30-ти і запросив їх  до співпраці. «Ви бачите зміни в країні, але хочете, щоб зміни були глибшими і швидшими. Я повністю поділяю ваше бажання. Щоб зміни були якіснішими ми маємо об’єднатися для того, щоб цього досягти. Не втрачати час. Я повністю розумію мотиви вашого невдоволення. Я почув вас. І прошу – почуйте і ви мене»,- сказав він.

Глава держави особливо акцентував, що все, що робилося в країні протягом останніх п’яти років «за великим рахунком є для молоді». «Є для майбутнього України. Є для майбутнього покоління. Будь-то Угода про асоціацію – це для кого? Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з Євросоюзом, яка дозволила нам, сьогодні ми можемо про це відверто казати – зберегти державу. Інтеграція України до економічного, загальноосвітнього, культурного простору ЄС – це для кого? Будь-то твердий і послідовний наш курс на вступ до Європейського Союзу, який поки що інші кандидати не декларують. Їм ще треба почухати потилицю. Їм ще треба у Москві спитати. Їм ще треба референдуми проводити. Вони ще не знають куди рухатися… Ми – знаємо. Ми твердо переконані якою має бути Україна як член Європейського Союзу і забезпечити членство України у Північноатлантичному альянсі», – заявив Петро Порошенко.

Він ще раз зазначив, те, що нинішнє старше покоління робить для молодого покоління – це точно має бути об’єднана робота.

Президент також акцентував увагу на тому, що всі досягнення останніх років дуже легко втратити. «Точка неповернення не пройдена. Отак можна загубити все, що зроблено протягом останніх п’яти років… Для цього достатньо зробити помилку в другому турі. Більше нічого. Все решту зроблять за нас»,- зауважив він.

«Вам, і це абсолютно серйозна розмова – вам вирішувати куди Україна піде, хто буде Верховним Головнокомандувачем, хто буде представляти Україна на міжнародних зустрічах з нашими західними партнерами і хто буде представляти Україну на переговорах з Москвою. Це ваш вибір і ваше рішення. Моє завдання – завоювати вашу довіру. Моє завдання – забезпечити вільне волевиявлення громадян і захистити його», – резюмував Петро Порошенко.