5 річниця загибелі в зоні АТО берегівчанина Роланда Поповича

5 років тому, 14 червня, Берегівщина втратила свого воїна – захисника – Роланда Поповича. Роланду було всього 19 років і до свого 20-річчя він не дожив трохи більше місяця.

Роланд Попович народився 22 липня 1994 року у місті Берегове на Закарпатті. Батьки працювали на місцевому ринку, Роланд був у них єдиним сином.

Навесні 2013 року був призваний на строкову військову службу, коли підійшов час демобілізації, вирішив залишитися в армії на контракті.

З весни 2014 року у складі батальйонної тактичної групи виконував завдання на території проведення антитерористичної операції на Сході України, в районі міста Луганська.

Солдат, гранатометник 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади, в/ч А1778, м. Ужгород.

14 червня 2014 року солдат Попович ніс бойове чергування на блокпосту поблизу села Макарове Станично-Луганського району. Під час виконання завдання на блокпосту зупинив автомобіль з метою перевірки. Невідомою особою з автомобіля було здійснено постріли, внаслідок чого військовослужбовець загинув.

16 червня Берегове попрощалось з 19-річним воїном. Похований на міському кладовищі. Роланд Попович став першим закарпатцем, який загинув, захищаючи Батьківщину від російської збройної агресії.

Вдома у Роланда залишились батьки. Ми розділяємо сум з його рідними. Ми пам’ятаємо, і низько вклоняємося його світлій пам’яті. Вічна слава захиснику України!

26 липня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).