Мудрість, шляхетність, відвага – на Закарпатті проходять обласні змагання “Джура”

У вівторок, 4 червня, в с. Бобовище на Мукачівщині розпочався ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).
Поблизу місцевої школи свої намети у таборі розбили 18 роїв (команд) практично з усіх міст і районів краю: всього понад 170 джур, їхні виховники і таборова старшина. 
Під час урочистого відкриття змагань учасників і гостей привітала директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації, голова обласного штабу гри Ганна Сопкова. Вона зазначила, що нині виховна робота у закладах освіти має базуватися на національно-патріотичному вихованні і закликала молодь бути гідними продовжувачами традицій предків і сучасників щодо збереження суверенітету та територіальної цілісності Української держави, дотримуватися Кодексу лицарської честі учасника гри.
Присутні вшанували пам’ять загиблих героїв України хвилиною мовчання, а переможці минулорічних змагань під звуки Державного Гімну підняли український прапор.
Обласне наметове таборування триватиме до 7 червня, коли за підсумками змагань у різноманітних конкурсах судді визначать переможців. Найкраща команда у липні представлятиме Закарпаття на Всеукраїнській грі, що пройде на Дніпропетровщині.
Берегівський район на змаганнях представляють переможці районної “Джури” – рій Великоберезької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Бажаємо всім нашим учасникам успішного старту та хороших результатів!