30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми. В управлінні соціального захисту населення провели засідання координаційної ради

30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми.
Торгівля людьми – це купівля та продаж чоловіків, жінок і дітей з метою подальшої експлуатації всередині країни та поза її межами.
Сучасне рабство може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Постраждалі живуть серед нас, але часто залишаються невидимими.
Для злочинців – це величезні гроші, для людей – страждання, зруйновані сім’ї, втрачене здоров’я і навіть життя.
Куди можна звернутися за допомогою ?
Особа, яка постраждала від торгівлі людьми може звернутися до департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації – тел. (03122) 3-30-94, Берегівський відділ поліції ГУНП в Закарпатській області 102.
На національну «гарячу лінію» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів надаються безкоштовно та конфіденційне
0800505501- безкоштовно зі стаціонарних телефонів
527 – безкоштовно для абонентів (Київстар, МТС,Life)
(0312) 61-62-91 – до Закарпатської громадської жіночої організації «Веста».
Якщо Ви опинилися в скрутному становищі за межами України звертайтеся по допомогу до: Посольства або Консульства України у країні Вашого перебування, де Вам допоможуть отримати документи, що засвідчують Вашу особу, і повернутись на Батьківщину.
Національного товариства Червоного Хреста або Червоного Півмісяця, де Вам можуть надати можливість відновити зв’язок з рідними та повідомити їм про своє скрутне становище.

Сьогодні, 30 липня, в управлінні соціального захисту населення провели засідання координаційної ради з питань протидії торгівлі людьми. На засіданні прийняли участь фахівці охорони здоров’я, освіти, служби у справах дітей, працівники територіального центру.
Головним завданням засідання – підвищити обізнаність населення щодо питань торгівлі людьми та безпечної міграції, сформувати свідоме ставлення до міграційних намірів та мінімізувати вірогідність потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.