Берегівська районна державна адміністрація та Берегівський об’єднаний міський військовий комісаріат запрошують на навчальні збори з територіальної оборони

Відповідно до розпорядження начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України,  щодо проведення навчальних зборів з резервістами та військовозобов’язаними  оперативного резерву другої черги з 23.09 по 02.10.2019 року будуть проведені навчальні збори терміном на 10 (десять) діб з батальйоном територіальної оборони, який формує Берегівський об’єднаний міський військовий комісаріат.

Керівництво територіальною обороною в Берегівському районі здійснює голова Берегівської районної державної адміністрації.

Батальйон територіальної оборони буде виконувати завдання за призначенням на території Берегівського району.

Для формування батальйону територіальної оборони відповідно до штатної чисельності буде призвано військовозобов’язаних оперативного резерву другої черги (категорія до 60 років, придатних (обмежено придатних) за станом здоров’я, які не залучаються з різних причин на доукомплектування бойових частин.

На вимогу Берегівського об’єднаного міського військового комісаріату виконавчі комітети сільських, селищної рад, державні органи, підприємства, установи та організації, житлово-експлуатаційні організації, інші організації або підприємства та установи, що здійснюють експлуатацію будинків, а також власники будинків здійснюють оповіщення військовозобов’язаних за місцем їх роботи та проживання під особистий підпис.

У разі відсутності військовозобов’язаних за місцем їх проживання доводять вимогу про виклик до відома власників будинків, у яких вони проживають, а також письмово повідомляють військовому комісаріату про результати оповіщення та виконання вимог законодавства військовозобов’язаними та власниками будинків, забезпечують контроль за прибуттям військовозобов’язаних за викликом військового комісаріату, звертаються до органів Національної поліції щодо громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку для їх розшуку, затримання і доставки до військового комісаріату.

В ході навчань з батальйоном територіальної оборони будуть проводитися заняття з бойової підготовки (вогнева, інженерна, тактична, військово – медична) у місцях їх формування та розміщення.

У ході проведення занять з бойової підготовки будуть проведені стрільби зі штатної стрілецької зброї.

Військовозобов’язані, які пройдуть навчальні збори до комплектування бойових військових частин залучатися не будуть, навіть під час можливого оголошення мобілізації, а будуть проходити військову службу лише в підрозділах територіальної оборони (до служби в ООС (АТО) залучатися не будуть).

На час проходження зборів резервісти будуть забезпечені безкоштовним медичним обслуговуванням, якісним харчуванням та речовим майном, їм також  буде забезпечений соціальний пакет та здійснені фінансові виплати, згідно чинного законодавства.

По підсумкам навчань кращим військовозобов’язаним будуть присвоєні чергові військові звання.

Військовозобов’язані, які ухиляються від навчальних зборів  будуть притягнуті до адміністративної та кримінальної відповідальності, згідно положень Кодексу України про адміністративні правопорушення та  Кримінального Кодексу України.

Керівники або інші відповідальні за військово-облікову роботу посадові особи підприємств, установ, організацій, колективних сільськогосподарських підприємств і навчальних закладів, які  на вимогу військових комісаріатів не здійснили сповіщення військовозобов’язаних  про їх виклик у військові комісаріати або перешкодили їх своєчасній явці на збірні пункти будуть притягнені до адміністративної відповідальності.

За інформацією та роз’ясненнями просимо звертатися до Берегівського обєднаного міського військового комісаріату за адресою: м.Берегово, пл. Героїв, 8, телефон (03141) 2-20-12.