Повертаємо своє. 5-річчя звільнення окупованих міст Донбасу

Завтра, 5 липня, виповнюється 5 років з дня, коли українська армія після тривалої облоги зайняла стратегично важливі міста Слов’янськ та Краматорськ. Звільнення Слов’янська та Краматорська відбулося після майже трьох місяців бойових дій біля цих населених пунктів. Бої почалися в середині квітня 2014 року, коли проросійські терористичні банди захопили ключові адміністративні будівлі міст.

Разом зі Слов’янськом і Краматорськом, від проросійських бойовиків, українські військові також звільнили Артемівськ (нині – Бахмут), Дружківку і Костянтинівку.

“Ми згадуємо ці, ніби недавні події, лише п’ятилітньої давності, аби вшанувати всіх тих, хто брав участь у цих боях і завдяки кому 2/3 території Донбасу визволено від російської окупації. Тільки там, де пам’ятають загиблих, будуть ті, хто захищає живих”, – наголосив голова Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

“Ми з 2014 року, починаючи з Майдану, з війни, пишемо новітню історію України, коли за свою незалежність ми змушені платити високу ціну. Але ми мусимо це робити, щоб відстояти свої землі і свої території”, – додав заступник міністра у справах ветеранів Олександр Терещенко.

5 років тому наші воїни визволяли міста на Сході України від окупації. “Гаслом інформаційної кампанії є “Вертаємо своє!” – ми говоримо про повернення територій, повернення людей і повернення свободи на наші землі, які тимчасово окуповані ворогом”, – зазначив голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.
Слава Україні! Слава українському війську!