Щодо порядку створення громадських пасовищ

Головне управління Держгеокадастру у Закарпатській області інформує органи місцевого самоврядування про необхідність виготовлення правовстановлюючих документів на землі, що використовуються для громадських пасовищ.
Для забезпечення потреб територіальних громад області у створенні громадських пасовищ для випасання худоби та з метою сприяння розвитку скотарства, зокрема молочного та м’ясного поголів’я великої рогатої худоби, Головне управління Держгеокадастру у Закарпатській області направило листи органам місцевого самоврядування Закарпаття із рекомендаціями та покроковою схемою щодо порядку вчинення дій зі створення громадських пасовищ за рахунок земель сільськогосподарського призначення державної власності та належного оформлення права власності (користування) на них. Адже чіткий алгоритм створення пасовищ допоможе оперативно вирішити питання випасу худоби та захистить права селян.
Упродовж поточного року Головним управлінням Держгеокадастру у Закарпатській області видано 20 наказів про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності для створення громадських пасовищ на загальну площу 1264,8401 га.
За аналогічний період Головним управлінням затверджено 5 проектів землеустрою та передано у власність територіальних громад 14 земельних ділянок для створення громадських пасовищ загальною площею 370,1887 га.