Обговорили виконання Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини

Сьогодні, 4 червня, при заступнику голови райдержадміністрації Федору Бімбі, відбулася нарада щодо реалізації плану заходів з виконання Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року.

 

Участь у нараді взяли: завідувачка сектору з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату РДА Марія Муска, заступниця начальника управління соціального захисту населення Олена Беркі, заступник начальника управління соціального захисту населення – начальник відділу грошових виплат і компенсацій Василь Ганькович, директор Берегівського міськрайонного центру зайнятості Михайло Фанта, а також лідери ромської громади району – Шандор Горват (голова ГО «Романі Бах»), Йосип Сабов (Асоціація угорських ромів Закарпаття) та Олександр Рац (голова товариства «Романа Дром»).

В ході засідання обговорили причини сезонної внутрішньої міграції представників ромської національності району до інших регіонів України, надання соціальних допомог та пільг. Також директор Берегівського міськрайонного центру зайнятості Михайло Фанта поінформував про наявність вакансій та можливість працевлаштування для редставників ромської громади району.

Підсумовуючи нараду, заступник голови райдержадміністрації Федір Бімба зауважив, що влада і представники ромської громади мають спільно знайти механізми для зменшення внутрішньої міграції ромів та їх працевлаштування за місцем проживання, а також продовжити виконання заходів інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини.