Зміни, які запроваджуються з жовтня місяця 2019 року у «Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг»

Уряд затвердив Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі відповідно до постанови КМУ від 17.04.2019 № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі».

Зазначеним порядком окреслено перелік пільг, оплата яких здійснюватиметься у грошовій формі. Визначено розрахунок розміру пільги, механізм її виплати, операційні дії щодо виплати пільг у грошовій безготівковій формі та у готівковій формі, а також встановлено відповідальність за подання неправдивих відомостей. Отримувачі пільг у грошовій формі зможуть використовувати на власний розсуд зекономлені в результаті ощадливого споживання послуг кошти. Такий підхід стане додатковим стимулом для підвищення енергоефективності у житлово-комунальній сфері.

Зміни запроваджуються з жовтня місяця 2019 року. Всі особи, які фактично користуються пільгами з 1 жовтня 2019 року будуть отримувати пільги на житлово-комунальні послуги в готівковій формі за особистим зверненням до органів соціального захисту населення після відкриття відповідного рахунку в АТ «Ощадбанк».

Більш детальну інформацією можна отримати в управлінні соціального захисту населення Берегівської райдержадміністрації, каб.№220.